Loading...
Εταιρικό Προφίλ 2017-08-31T10:42:22+00:00

Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρεία CUMA Σύκα Κύμης,  δραστηριοποιείται στην παραγωγή, αποξήρανση και συσκευασία σύκων στους Μαλετιάνους  Κύμης, με σκοπό την εμπορία τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας ως βασικό πυλώνα την ποιότητα των προϊόντων που επιλέγει.

Το Σύκο Κύμης, μοναδικό στο είδος του και  αναγνωρισμένο  ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή της Κύμης. Η αποξήρανση και η συσκευασία γίνεται χειρωνακτικά, δίχως χρήση συντηρητικών,  ώστε το Σύκο Κύμης να παραμένει πάντα φυσικό προϊόν.

Σκοπός μας, είναι να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία θρεπτικών, ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων στους πελάτες μας, διατηρώντας παράλληλα την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας-τιμής, καθώς και να ενημερώνουμε τους καταναλωτές για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων αυτών, για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνονται και για τις συνθήκες συντήρησής τους.

Η εταιρεία στελεχώνεται από άτομα με κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, ενώ συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες από το ευρύτερο επαγγελματικό χώρο, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τους για την διασφάλιση παραγωγής εντός των καθορισμένων προδιαγραφών του προϊόντος.

Έτσι τα προϊόντα μας διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους. Ύστερα από επιλεκτική διαλογή διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό σε τυποποιημένες ποσότητες και σε χονδρική και λιανική τιμή.

Μέσω ενός άρτια οργανωμένου δικτύου μεταφορών (ιδιόκτητος στόλος φορτηγών, αερομεταφορές, μεταφορές κοντέινερ & μεταφορές δια θαλάσσης), μπορεί να εγγυηθεί για τη συνέπεια των υπηρεσιών της στις ανταγωνιστικότερες τιμές της παγκόσμιας αγοράς.

Η ονομασία της εταιρείας σχετίζεται με την Ιταλική Cuma – Κύμη. Η αρχαία ΚΥΜΗ (Cuma), η πρώτη ελληνική αποικία στη δύση, την εποχή της ίδρυσής της, καταλάμβανε την γεωγραφική περιοχή του όρους της Κούμας, που στην κορυφή του ανέτειλε η Ακρόπολη και επεκτεινόταν μέχρι τις δυτικές πλαγιές του όρους Γκρίλλο (Grillo).

Στην Πιθηκούσα (Pithecusae), στην σημερινή νήσο Ίσκια έφθασαν το 770 π.Χ. περίπου, οι Έλληνες από τις πόλεις της Εύβοιας Χαλκίδα, Ερέτρια και Κύμη.

Αποβιβάστηκαν στο νησί και το ονόμασαν Πιθηκούσα ιδρύοντας συγχρόνως μια μικρή πόλη με το ίδιο όνομα. Η ετυμολογία του τοπωνυμίου μας οδηγεί στην παρουσία πιθήκων στο νησί εκείνη την περίοδο ή όπως συμφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες στα αγγεία – βάζα – πίθους (πιθάρια) που είχαν μαζί τους, οι πρώτοι Έλληνες, για την μεταφορά των προϊόντων τους. Η πιστοποίηση, για το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί και που χρησιμοποιήθηκε για να αποβιβαστούν οι πρώτοι έλληνες στη δύση, εμφανίζεται στο υλικό που βρέθηκε σε τάφους. Υλικό που μας αποδεικνύει τη σχέση με την αρχαία Εύβοια αλλά και την αρχαία Κόρινθο.

Από εδώ, την Πιθηκούσα, οι Ευβοείς ξεκίνησαν για την εύφορη και πανέμορφη περιοχή της Καμπανίας. Με βάση «μεταβατική» την Πιθηκούσα δημιούργησαν την Κούμα (Κύμη), την πρώτη οργανωμένη ελληνική αποικία στη δύση πριν από 2.700 χρόνια.

Στο σημερινό Δήμο του Μπάκολι (Bacoli) περιλαμβάνεται και ανήκει η περιοχή της πρώτης ελληνικής αποικίας στη δύση. Ο δήμος πήρε το όνομά του από τους άθλους με τους «στάβλους για τα βόδια» του μυθικού ήρωα Ηρακλή (Bauli- Bacoli). Το λιμάνι του Μιζένο ήταν ένας κρίκος στο «σύστημα» ελέγχου της Κούμας στον κόλπο της Νάπολης. Ο έλληνας τραγικός ποιητής Λυκόφρων, από τη Χαλκίδα (Licofrone) (Χαλκίδα 325 – 250 π.Χ.) έγραφε για το λιμάνι της Κούμας: «σίγουρο καταφύγιο για τα πλοία».

Η εταιρεία CUMA είναι συνυφασμένη με αξίες όπως η αξιοπιστία και η ακεραιότητα σε κάθε σχέση και επικοινωνία, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η ποιότητα στην εξυπηρέτηση, η επένδυση στην τεχνογνωσία και η δέσμευση για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη.

Η CUMA Σύκα Κύμης, ευελπιστεί να αναγνωριστεί ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στηριζόμενη στην Υψηλή Ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση, την καινοτομία, την ευελιξία και τις ανταγωνιστικές τιμές έρχεται να υπερκαλύψει όλες τις απαιτήσεις των πελατών της, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσα από την προσφορά εγγυημένων προϊόντων.

Στόχος μας είναι να καταγραφούμε ως μια αξιόπιστη εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας αποξηραμένων σύκων και άλλων τοπικών προϊόντων , προσφέροντάς στους καταναλωτές προϊόντα άριστης ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Έχοντας ως γνώμονα το τρίπτυχο: α) ασφάλεια, β) αξιοπιστία και γ) ποιότητα προϊόντων, να καταφέρουμε να είμαστε από τις πρώτες επιλογές των καταναλωτών.

Στόχοι: 

 • Να προσφέρουμε ΜΟΝΟ προϊόντα ποιότητας.
 • Να προσφέρουμε στους πελάτες μας άριστη εξυπηρέτηση.
 • Να είμαστε μια αναγνωρίσιμη εταιρεία στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.
 • Να προωθούμε νέες καινοτομίες σε προϊόντα και διαδικασίες παραγωγής.
 • Να αφουγκραζόμαστε τους καταναλωτές και να συμβαδίζουμε με νέες τάσεις και τρόπους ζωής.
 • Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και τον τοπικό αθλητισμό.

Η εταιρία έχει βασικό και συνεχή στόχο την προσφορά των προϊόντων της στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα σταθερή.

Η CUMA Σύκα Κύμης αναγνωρίζει τις συνεχώς αναδυόμενες ανάγκες των πελατών της προσεγγίζοντας τις μέσα από την πελατοκεντρική φιλοσοφία της, ώστε να εξυπηρετήσει όχι μόνο αυτούς αλλά και τους τελικούς χρήστες / καταναλωτές των προϊόντων.
Αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου, όσον αφορά κυρίως στην παραγωγή, αποξήρανση και συσκευασία σύκων.

Έχοντας υλοποιήσει το βασικό της στόχο για δημιουργία μίας πλήρως καθετοποιημένης υποδομής κατάφερε να αποκτήσει την πλήρη αυτονομία, κυρίως στα αποξηραμένα σύκα Κύμης στα οποία εξειδικεύεται, τον έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης καθώς και την παραγωγή τελικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Υπευθυνότητα: Καθημερινά στοχεύουμε για το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πελατών, καταναλωτών, συνεργατών και προμηθευτών μας.

Καινοτομία: Αναπτύσσουμε ιδέες και παράγουμε προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας έξω από τις συμβατικές προτάσεις των κατηγοριών που δραστηριοποιούμαστε.

Ποιότητα: Μέσα από αυστηρά πιστοποιημένες διαδικασίες ποιότητας πραγματοποιούμε εκτεταμένους ελέγχους και διασφαλίζουμε προϊόντα άριστης ποιότητας από τις πρώτες ύλες ως το τελικό προϊόν.

Πελατοκεντρική Σκέψη: Προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας όσο μοναδικές και όσο σύνθετες μπορεί να είναι. Τιμούμε την εμπιστοσύνη τους προσφέροντας τους μοναδικότητα και εξυπηρέτηση.

 • Διατήρηση και ισχυροποίηση της θέσης της εταιρίας
 • Επέκταση της παρουσίας της εταιρίας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο
 • Βελτίωση την ανταγωνιστικότητας με νέες επενδύσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής
 • Ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας
 • Νέες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό
 • Ανάπτυξη νέων προϊόντων
 • Απόκτηση νέων πελατών
 • Αύξηση εξαγωγών

Πιστεύουμε στους ανθρώπους μας και επενδύουμε σε αυτούς με συνεχή εκπαίδευση και επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας ώστε κάθε ένας από αυτούς να προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό στην παραγωγική διαδικασία.

Μόνο έτσι μπορείς να παραχθεί ένα προϊόν γεμάτο αγάπη και μεράκι. Μεράκι που φτάνει αναλλοίωτο στον τελικό αποδέκτη, τον καταναλωτή.

Η πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία όλων των ανθρώπων μας είναι η καλύτερη διασφάλιση για τους πελάτες μας και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εταιρίας μας.

Αποτελούν την καρδιά της εταιρίας μας. Συνεχίζουμε λοιπόν να αναπτυσσόμαστε και να αναζητούμε τους καλύτερους συνεργάτες, ανθρώπους φιλόδοξους και δυναμικούς που θα μοιραστούν μαζί μας το πάθος μας για ποιοτική εξυπηρέτηση και συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στο δυναμικό της εταιρίας μας στο τμήμα marketing, πωλήσεων ή στο οικονομικό μας τμήμα θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας το βιογραφικό σας στο info@cuma.gr αναφέροντας το τμήμα που σας ενδιαφέρει.

Η εταιρεία CUMA Σύκα Κύμης, μπορεί να εγγυηθεί ποιότητα, ποικιλία και αξιοπιστία στο χώρο της. Επιλέγοντας συνεργασίες με παραγωγούς αλλά και διαθέτοντας δικά της προϊόντα, διασφαλίζει την ελληνική γεύση.

Με γνώμονα της πελατοκεντρική φιλοσοφία μας, πιστεύουμε ότι η CUMA Σύκα Κύμης έχει βρει το μυστικό της υγιούς ανάπτυξης. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι με την έναρξή της προσέλκυσε πλήθος πελατών.
Στόχος και μέχρι τώρα επιτυχία της εταιρίας μας είναι η διαμόρφωση μακροχρόνιων και εποικοδομητικών σχέσεων με τους πελάτες, καθιστώντας την εταιρία μας αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής τους αλυσίδας. Προσεγγίζουμε κάθε πελάτη με σκοπό την αναγνώριση των αναγκών του και την κάλυψη αυτών με τον πλέον καινοτόμο και αποδοτικό τρόπο.

Η επιχείρηση θεωρεί πως η πρωτοπορία στον τομέα των αποξηραμένων σύκων δε μπορεί να σταματήσει εδώ. Στα πλάνα της βρίσκεται η ουσιαστική δημιουργία ενός δικτύου διανομών λιανικής πώλησης και σε ορίζοντα πενταετίας, η δημιουργία σημείων πώλησης προϊόντων με την επωνυμία της ιδιοκτήτριας εταιρίας ή με τη μέθοδο του Franchise.

Η εταιρία ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις εξαγωγές της δραστηριότητες μέσα από νέες συνεργασίες, προσφέροντας:

 • Άριστη ποιότητα πιστοποιημένων προϊόντων
 • Ανταγωνιστικές τιμές
 • Αξιοπιστία στους χρόνους παράδοσης
 • Ευέλικτους τρόπους πληρωμής

Το άρτια οργανωμένο τμήμα πωλήσεων της CUMA εξασφαλίζει την άμεση, αποτελεσματική, και πάνω απ’ όλα, φιλική εξυπηρέτηση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αν βρίσκονται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το είδος των πελατών και ο διαφορετικός βαθμός οργάνωσης και προγραμματισμού των προμηθειών τους, έχουν οδηγήσει την εταιρία στην εφαρμογή ενός συστήματος παραγγελιοληψίας – τιμολόγησης – διανομής, ευέλικτου και άμεσα ανταποκρινόμενου σε κρίσιμες καταστάσεις, το οποίο εφαρμόζει τις ζητούμενες διαδικασίες ποιότητας, καθώς και τις τυπικές διαδικασίες παράδοσης προϊόντων που εφαρμόζονται από πολλούς πελάτες.

Η CUMA έχει ως όραμα να αποτελέσει κορυφαία εξαγωγική δύναμη για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία επιδιώκει και οργανώνει εξαγωγές, ιδιαίτερα σημαντικές σε όγκο αλλά και γεωγραφική διασπορά. Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας μπορεί να καλύψει από τις πιο κοντινές έως τις πλέον μακρινές χώρες, ενώ το δυναμικό της παραγωγής της παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης εξαιρετικά μεγάλων παραγγελιών.