Εγκαταστάσεις 2017-08-31T10:42:38+00:00

Εγκαταστάσεις

OI ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας CUMA Σύκα Κύμης , βρίσκονται στους Μαλετιάνους στην καρδιά της παραγωγής του σύκου Κύμης. Κοντά στα κτήματά μας με τις συκιές, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση σύνδεση της παραγωγής με την επεξεργασία και την τυποποίηση.
Παράλληλα, λόγω των αγαστών σχέσεων και της εμπιστοσύνης με τους υπόλοιπους ντόπιους καλλιεργητές, αγοράζουμε και επεξεργαζόμαστε την παραγωγή τους με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραχθείσας ποσότητας σύκου Κύμης να αποξηραίνεται και να συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις μας.
Διαθέτουμε χώρους αποθήκευσης , θαλάμους για την κατάλληλη συντήρηση και αποθήκευση των προϊόντων και σύγχρονα υλικά συσκευασίας προηγμένης τεχνολογίας συμβατά με τις οδηγίες της Ε.Ε περί ασφάλειας τροφίμων.

ΣΤΑΔΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Σε πρώτη φάση τα σύκα τοποθετούνται σε θαλάμους απεντόμωσης . Εκεί παραμένουν για 8 ώρες εκτεθειμένα σ’ ένα ισχυρό μυκητοκτόνο, τη φωσφίνη, που εξοντώνει μέχρι και τα αβγά των εντόμων. Μετά το τέλος της έκθεσής τους σ΄ αυτήν, τα σύκα παραμένουν 24 ώρες εκτός εργοστασίου.

Στη δεύτερη φάση ακολουθεί το πλύσιμο των σύκων:
Το πρώτο πλύσιμο των σύκων γίνεται σε ζεστό νερό 60ο C σε μεταλλική λεκάνη. Στη συνέχεια περνούν από βούρτσες με απιονισμένο νερό και καθαρίζονται τα τελευταία υπολείμματα. Στεγνώνουν με αέρα περνώντας μέσα από κλίβανο.

Ακολουθεί η τρίτη φάση και τελική της συσκευασίας:
Γίνεται διαλογή των σύκων και χωρίζονται ανά κατηγορία ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου. Συμπιέζονται στα ειδικά κουτιά -ανάλογα με το τελικό βάρος του προϊόντος-, τυλίγονται και προστίθεται η ετικέτα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε έναν ιμάντα που παράλληλα είναι και ζυγαριά. Για παράδειγμα το όριο της για το πακέτο των 200 γρ. είναι από 249 έως 254 γρ.
Όταν είναι βαρύτερο ή ελαφρύτερο το βγάζει εκτός τελικού προϊόντος ως ελαττωματικό. Τα υπόλοιπα είναι έτοιμα για εμπορία.